In de afgelopen tijd zijn een aantal mooie artikelen verschenen, recensies of interviews met Rik Peels naar aanleiding van zijn oratie en bijbehorend boek ‘De extremist en de wetenschapper’. Een interview in het NRC (pdf) ‘Extremisten zijn niet a priori irrationeel’, waarin Peels pleit voor het serieus nemen van de ‘gesitueerde kennis’ van complotdenkers en radicalen. En interviews in Volzin, op Filosofie.nl en in Trouw (pdf) ‘Iedereen kan radicaliseren, wijzelf ook’.

Het artikel “Extremisten zijn mensen zoals jij en ik” stond in Kijk 5, 28-33. Daarnaast werd het interview “Waarom geloven mensen in onzin? Theoloog/filosoof Rik Peels legt het uit” gepubliceerd in het Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander, Noordhollands Dagblad, Haarlemsch Dagblad, IJmuider Courant en Friesch Dagblad. Verschillende interviews stonden in het Nederlands Dagblad, en Reformatorisch Dagblad. In VNG magazine verscheen ‘Tijd voor een ander mensbeeld’. In De Nieuwe Koers ‘Extremisten lijken meer op ons dan ons lief is’ en tot slot boekrecensies in The New Scientist en op de website van Nieuw Wij.

Daarnaast ging Jelle van Baardewijk in gesprek met Peels in podcast De Nieuwe Wereld: “Zijn extremisten gek?”, en “Extremisme in een tijd van polarisatie”.